Week 'ontspannen en meditatief bewegen' Vogezen augustus 2022


sinds 21-6-2023 15:58:53

Grote foto week ontspannen en meditatief bewegen vogezen augustus 2022 vakantie sportief en actief Grote foto week ontspannen en meditatief bewegen vogezen augustus 2022 vakantie sportief en actief Grote foto week ontspannen en meditatief bewegen vogezen augustus 2022 vakantie sportief en actief Grote foto week ontspannen en meditatief bewegen vogezen augustus 2022 vakantie sportief en actief Grote foto week ontspannen en meditatief bewegen vogezen augustus 2022 vakantie sportief en actief Grote foto week ontspannen en meditatief bewegen vogezen augustus 2022 vakantie sportief en actief Grote foto week ontspannen en meditatief bewegen vogezen augustus 2022 vakantie sportief en actief Grote foto week ontspannen en meditatief bewegen vogezen augustus 2022 vakantie sportief en actief Grote foto week ontspannen en meditatief bewegen vogezen augustus 2022 vakantie sportief en actief
prijs: € 260
Locatie : Hennezel vogezen frankrijk  (Buitenland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Aantal Personen : 8 personen
Bestemming : Frankrijk
Reisduur : 07 dagen
Verzorging : Ander Soort Verzorging

Beschrijving

Vanuit de Trager® Approach, op ECOlonie in de Vogezen. Van 31 juli t/m 5 augustus 2022.
Hoe zou het zijn weer te bewegen als een kind:
spontaan, energiek, nieuwsgierig
en te genieten van alles wat je doet?
De Amerikaanse arts Milton Trager heeft in de vorige eeuw een bewegingsleer ontwikkeld voor de integratie van lichaam en geest. Zijn methode bevrijdt oude patronen, zowel lichamelijk als geestelijk, en bevordert diepe ontspanning, balans en fysieke mobiliteit.
De Trager Approach gaat er van uit dat het lichaam van nature een sierlijk en vitaal systeem is. Door ongunstige ervaringen als stress, trauma, repetitieve handelingen, verkeerde lichaamshouding, ziekte en tegenslagen, wordt het lichaam stijver en beperkter.
De souplesse en het gemak van bewegen kan worden opgeroepen of opnieuw worden geleerd door aanraking, zachte bewegingen en strekkingen – met een innerlijke houding van stilte en verwondering. Het onderbewuste, dat onze bewegingen aanstuurt, pikt het gevoel van meer vrijheid, zachtheid of gemak snel op. De nieuwe gevoelservaringen overschrijven de oude beperkende patronen.
In deze introductiecursus maak je kennis met deze benadering. We doen individueel lichaamswerk, bijv. op een matje, een stoel of in de natuur, door Milton Trager Mentastics® genoemd. Vervolgens werken we met elkaar op en naast een massagetafel.
We geven je handvatten om thuis je ervaringen en inzichten van deze week weer op te roepen en te integreren in je dagelijkse bezigheden.
Deze cursus is voor zowel beginners als voor ervaren behandelaars en therapeuten, die dit lichaamswerk willen integreren in hun werk.
De week zal je aanspreken als je bijvoorbeeld:
- op een plezierige manier je natuurlijke houding en beweging wilt herontdekken en meer wilt gronden en ontspannen bij pijnklachten, burn-out, slapeloosheid enz.
- meer de zonnige kanten van het leven aan den lijve wilt ervaren
- in werk of hobby jezelf eenzijdig belast, bijv. als zorgverlener, ICT-er, musicus, danser, of sporter
- counselor, coach, zorgverlener of therapeut bent die lichaamswerk wil integreren in het werk.
- zelf lichaamswerk of massage deelt.
Wat eerdere deelnemers zeggen:
• “Ik voel nog steeds de echo van het vloeiend vanuit mezelf bewegen, het onbevangen bewegen als een kind; als musicus gebruik ik het in mijn pianospel”
• “Iedere cel in mijn lichaam voelt als een zonnetje”
• “Mijn levenshouding om mee te gaan met de stroom van het leven heeft met de Trager-tools een fysieke verankering gekregen”
• “Ik ben geraakt door de eenvoud van deze methode, door het verleggen van mijn aandacht naar verwondering, viel veel zwaarte en moeite gewoon weg, waardoor ik me veel gemakkelijker voortbeweeg”
• “Door heel fysiek te voelen welke beweging prettig voelt, lossen mentale blokkades op.”
• “Ik ervaar Trager als een methode om mijn lichaam te ontspannen en weer in een natuurlijk ritme te komen”
• “Wat ik vooral ervaren heb is dat je meer kunt bereiken door minder te doen.”
• “Alles heeft zijn eigen ritme, zo ook het lichaam. Door daarnaar te luisteren kom je er veel meer mee in contact. Het begint met contact met mezelf, om het vervolgens te delen met de ander.”
• “Ed zorgt door zijn aanwezigheid voor een ontspannen sfeer, zijn kennis en kundigheid deelt hij op een natuurlijke, open manier.”
Deze introductieworkshop is geaccrediteerd als nascholing door de KTNO koepel. Naast een individuele sessie geldt deze week als voorbereiding op de Trager opleiding.
Docent Ed Bodewes heeft een praktijk voor lichaamswerk, massage en focussen in Gronin
Kenmerken: Aantal Personen: 8 personen, Bestemming: Frankrijk, Reisduur: 07 dagen, Verzorging: Ander Soort Verzorging, Aangeboden in Hennezel Vogezen Frankrijk


Klik hier en bezoek de website voor meer informatie

Stuur bericht
Advertentienummer: 16011034 Meld aan Aanbodpagina